V17 (16+4)

Vecka 17, 1177 GravidApp: Vanligtvis har man nu gått upp mellan 2 och 5kg. Vissa börjar känna av att kroppens slemhinnor blir mer svullna.
Fostret börjar nu få mer barnlika proportioner. Kroppen växer fort och växer ikapp huvudet. Längden är ungefär 18cm och vikten ungefär 180g. På huvudet och ögonbrynen har hårrötterna börjat växa och bli grövre.
Fostret lagrar in så kallat brunt fett i kroppen. Det bruna fettet hjälper barnet att hålla sig varmt efter födelsen. En del av det försvinner så småningom. Nu börjar också fosterfett att bildas av körtlar i huden. Fosterfettet ligger som ett skyddande lager på den ömtåliga huden, så att den inte blöts upp av fostervattnet.

Hur jag känner mig: Jag vet inte om jag har gått upp något eftersom jag inte har någon våg hemma, kanske ska skaffa en för de är ju bra att ha en så inte man sticker iväg allt för mycket i vikt. Känner väl att jag är lite snuvig ibland om de beror på svullna slemhinnor de vet jag inte. Jag mår ganska bra annars, kan fortfarande bli fruktansvärt trött men har lite svårt att somna om jag vaknar på natten och de gör jag ibland för jag måste på toa. Min foglossning tar kål på mig, haha. Får inte diska, dammsuga, torka golv eller bädda sängen! Blir lagom sur, haha. Fast jag känner ju själv varför jag inte får de, gör väldigt ont. Jag har varit lite dålig på att göra övningarna jag fick men så fort Tobias pappa lägger sig så ska jag göra lite övningar, jag bryr mig inte direkt om han ser när jag gör de men orkar inte förklara, haha.